Om du vill ge bort något riktigt speciellt vid till exempel en födelsedag eller av någon annan anledning (eller varför inte till dig själv), bjud då på en introduktionsflygning. En flygtur över hemtrakterna brukar uppskattas av både ung och gammal.


En introduktionsflygning passar även för dig som är nyfiken på vad privatflyg är eller om du bara vill komma upp i luften för att uppleva den härliga känslan av att flyga. Om du däremot funderar på att ta flygcertifikat så skall du istället ta en provlektion.


Flygningens genomförande

Flygningen genomförs enligt regelverket för klubbflyg av en erfaren klubbmedlem med start och landning på Arvika flygfält Westlanda. Piloten ställer upp på sin fritid och i samråd med denne kan man prova på att styra flygplanet själv.


Det krävs bra väder, dels för att kunna flyga men också för att det skall bli en fin upplevelse. Detta innebär att det inte får blåsa alltför mycket, att det är god sikt samt att molnbasen inte är för låg.


Innehavaren av presentkortet kan i stor utsträckning själv välja när flygningen sker men det förutsätter alltså att vädret är tillräckligt bra samt att piloten har möjlighet att flyga. Det är då naturligtvis endast piloten som avgör om flygningen kan genomföras på önskad tid och enligt önskad färdväg.


Presentkortet gäller för en passagerare i framsits men om flygningen planeras med det lite större flygplanet av de två vi har i klubben, (vi har nämligen en tvåsitsig och en fyrsitsig flygmaskin) så finns det möjlighet att ta med en eller två baksätespassagerare. Den sammanlagda vikten av alla passagerare måste då vara lägre än ca 210 kg.


Kostnad

Flygturen tar ca 30 min eller ca 60 min beroende på vilket presentkort du väljer och kostnaden är 1000 kr respektive 2000 kr för det tvåsitsiga flygplanet alternativt 1500 kr respektive 3000 kr för det fyrsitsiga flygplanet.

Presentkortet beställs genom att antingen betala med Swish till 123 645 46 23 eller genom bankgiro 575-9865 och sedan skicka in formuläret nedan så att kassören vet vad det gäller.


Om du vill köpa en introduktionsflygning för att själv få en flygtur så betalar du med Swish direkt i samband med flygningen.


Hela kostnaden går oavkortat till flygklubben och piloten flyger utan ekonomisk ersättning. Detta är alltså ingen kommersiell verksamhet.


Det praktiska

När betalningen är registrerad skickar vi dig presentkortet per e-post så att du själv kan skriva ut och överlämna det. Tidpunkten för flygningen överenskoms med utsedd pilot och kontaktuppgifter fås genom att sända en e-post till flyglarare(at)arvikaflygklubb.se när det börjar bli dags för flygningen. Kontaktuppgifterna till klubben står även på presentkortet.

Eftersom vädret är avgörande för om flygning är möjlig så sker bokningen normalt veckan eller dagarna innan man önskar flyga.


Klubblokalen hittar du i hangaren med kupat tak.


Presentkortet gäller under ett år från betalningen och är giltigt mot uppvisande av legitimation. Presentkortet är personligt och kan inte bytas in mot kontanter.


Beställning

Glöm inte att sända in formuläret nedan så att kassören vet vad inbetalningen gäller och vart presentkortet skall skickas med mera.


 
 
 
Ca 30 min med tvåsitsigt flygplan (1000 kr)
Ca 60 min med tvåsitsigt flygplan (2000 kr)
Ca 30 min med fyrsitsigt flygplan (1500 kr)
Ca 60 min med fyrsitsigt flygplan (3000 kr)
 
Swish 123 645 46 23
Bankgiro 575-9865
 
 
 (Mall för presentkort finns på medlemssidorna.)

Presentkort - Introduktionsflygning - Prova på

Uppdaterad 2024-02-28

© 2016 Arvika Flygklubb